De nietmachine - nog altijd nuttig

kantooruitrusting.nl

De nietmachine - nog altijd nuttig

De eerst bekende nietapparaat was in de 18e eeuw een vorstelijk geschenk voor Lodewijk XV. Een octrooi uit 1866 markeerde het begin van het alledaagse voorwerp dat we nu kennen als de moderne nietmachine.

De uitvinding die papieren bij elkaar houdt met behulp van een kleine metalen draad bracht een nieuwe alledaagse handigheid met zich mee en maakte aan het begin van de vorige eeuw een einde aan de dagen van rondslingerende documenten en rommel. In de decennia die volgden, werd de nietmachine een noodzakelijk item in elk klaslokaal, kantoor of huis om papieren op ideale wijze bij elkaar te houden.

Nietmachines zijn er in allerlei vormen en maten. Er zijn tal van kleuren en eigenaardige ontwerpen. Veel kantoorartikelwinkels verkopen zelfs nietmachines in de vorm van verschillende voedingsmiddelen of dieren.

De nietmachine begon weliswaar als een kleine uitvinding om papieren bij elkaar te houden, maar het idee breidde zich uit naar andere gebieden: Chirurgische nietmachines in de medische sector sluiten wonden, en aannemers gebruiken bouwnietmachines om materialen zoals staal of hout te bevestigen. Op deze webshop zult u die niet aantreffen.

In een opkomende wereld van computers en digitaal schrijven wordt het doel van nietmachines steeds meer overbodig. Maar zolang er papieren kopieën bestaan van elektronische documenten, zullen nietmachines relevant blijven. Bovendien zal het opslaan van een virtueel document nooit dezelfde voldoening geven als het nieten van papieren om een nieuw voltooide taak aan te duiden!

Bekijk onze nietmachines