Het belang van kabelbeheer

kantooruitrusting.nl

Het belang van kabelbeheer

Steeds meer werkgevers investeren in het creëren van een ergonomische werkomgeving. Bureaustoelen met goede lendensteun, verhoogde monitoren en schermen, muismatten met extra polssteun, etc. Dit alles heeft tot doel een comfortabele en gezonde houding te bieden tijdens het uitvoeren van uw dagelijkse taken. Ook kabelmanagement maakt deel uit van deze recente trend. 

Waarom is kabelbeheer zo belangrijk?

U kunt ongelukken als gevolg van "kabelspaghetti" voorkomen

Wanneer al je kabels hopeloos in de war raken, wordt dit 'kabelspaghetti' genoemd. Helaas is dit fenomeen veel minder smakelijk dan het lijkt, omdat deze wirwar van kabels allerlei risico's met zich meebrengt.

Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om uw voeten verstrikt te laten raken in de spaghetti van kabels, wat kan leiden tot een mogelijk struikelongeluk. Dit kan niet alleen pijn doen, maar het kan ook de kabel beschadigen en andere kabels meeslepen, of erger nog, het apparaat zelf. En als u vergeet een losgekoppelde kabel opnieuw op het apparaat aan te sluiten, loopt u het risico brand te veroorzaken.

Het maakt uw werkplek efficiënter

Wanneer je door kabelspaghetti per ongeluk een kabel loskoppelt, zit er vaak maar één ding op: onder het bureau kruipen en op zoek gaan naar de juiste connector. Het duurt te lang. Mogelijk vindt u niet meteen de juiste en moet u het apparaat waarschijnlijk opnieuw opstarten nadat u opnieuw verbinding hebt gemaakt. Als de kabel in kwestie een centraal apparaat betreft dat ook is aangesloten op de computers van uw collega's, moeten zij mogelijk hun werk pauzeren terwijl alles opnieuw is aangesloten. Nogal inefficiënt en ook erg stressvol.

Een goed georganiseerd kabelbeheersysteem maakt het moeilijker om per ongeluk kabels los te koppelen. En zelfs als dit gebeurt, zal het gemakkelijker zijn om de betreffende kabel snel te vinden of te vervangen.

Bekijk onze oplossingen voor goed kabelbeheer:
Verlengsnoeren
Bekabelingsaccessoires